www.plankenloodsje.nl

 

Onthulling herinneringsbordje Plankenloodsje

 

Op 6 november 2015  om 14.00 was het zover: de onthulling van het herinneringsbordje aan school t Plankenloodsje bij de bekende boom op industrieterrein De Hessenpoort.

Iets voor 14.00 had zich al een aantal mensen verzameld op het voorterrein van de fa. Wensink en dat aantal nam gestaag toe tot ca. 30 personen.

Om 14.00 blies Timo de Jong op het fluitje dat zijn vader altijd gebruikte om de kinderen naar binnen te krijgen. Hij hield een kort inleidend praatje, waarna de heer Bertus Fransen (oud leerling, oud-bestuurslid en ook zijn kinderen zaten op t Plankenloodsje) het bordje onthulde.

 

 

 

 

(foto KlaasHenk van der Steege, even geleend van facebook)

 

Na de onthulling werd een gedicht over de boom voorgelezen door oud-leerling Adrie Aalbers-Van der Wal (zie hier voor de tekst) 

 

Ook werd door de heer Wim Huijsmans van het Historisch Centrum Overijssel de totstandkoming van het bordje belicht.  

Al met al weer een mooi moment in het kader van het levend houden van de herinnering aan t Plankenloodsje.

Met dank aan: gemeente Zwolle (Gerard Reijgersberg), fa. Wensink, Gert Jan Visser, Timo de Jong, Bertus Fransen, Adrie Aalbers Van der Wal, Wim Huijsmans en alle aanwezigen.  

Voor meer zie ook facebook

En voor het verhaal op de Swollenaer zie hier

Nog meer foto's, gemaakt door Gert-Jan Visser:

 

Artikel in de papieren Swollenaer (met dank aan collega Bauke)

 

Nog meer foto's, gemaakt door Toos Spijker-Klappe:

 

 

 

Iemand nog meer fotos of filmpjes gemaakt? Mail ze naar plankenloodsje@outlook.com, dan worden ze, uiteraard met bronvermelding, bij dit verhaal geplaatst. Ook eventuele aanvullingen en verbeteringen zijn welkom.