© www.plankenloodsje.nl

Niets van deze website mag gepubliceerd worden zonder schriftelijke toestemming van de webmeester en/of bronvermelding 

plankenloodsje@yahoo.com

Ook op facebook (met dank aan Janet)

Gezocht: Verhalen van leerlingen over school. lees meer

Reunie?

Zijn er misschien oud-leerkrachten die meekijken en wat willen vertellen?

 Het betere poetswerk, weer bijna net zo nieuw als in 1932  

't Plankenloodsje: 

De school en zijn leerlingen, de streek en zijn bewoners.

Ďt Plankenloodsje was een lagere/basisschool, die stond in de buurtschap Haerst, gelegen net ten noorden van Zwolle. De school heeft bestaan van 1932 tot 1998 en moest plaats maken voor industrieterrein Hessenpoort.

Het enige wat er nog van rest is de boom die bij de zandbak stond.

De school stond ongeveer op de plaats waar nu het pand van Wensink (Mercedes-Benz dealer) staat.

De bedoeling van deze website is de herinnering aan Ďt Plankenloodsje levend te houden, o.a. met de geschiedenis, (klassen)fotoís, verhalen enz, een soort digitaal museum.

De site wil zich daarbij niet beperken tot alleen de school. Het is de bedoeling de omgeving van het Lichtmiskanaal, dus globaal de streek langs de huidige snelweg A-28 tussen de Vecht en de Lichtmis in beeld te brengen. Deze omgeving viel oorspronkelijk onder 4 gemeenten, Zwolle/Zwollerkerspel (Haerst, Haersterbroek, Haerster Markte, Het Blik, Berkummer Broek)  Nieuwleusen (De Ruiten/"De Roete" en Veenekampen, De Polhoeven/"De Polle"/'t Euilaand") Dalfsen (De Hooislagen) en Hasselt (Gennerbroek), en was/is voor deze gemeenten een beetje een uithoek en valt dus wat tussen wal en schip. Er is in deze streek veel veranderd, ook al met de verdubbeling van de A-28 en de demping van het Lichtmiskanaal, omstreeks 1970 en recentelijk door de aanleg van bedrijventerrein Hessenpoort. Er waren in deze streek behalve boerderijen ook enkele winkels en zaken zoals bv bakkerij Padberg (nu Van Marle autoís) chauffeurscafe Van Oosten en fietsenmaker Sander Padberg. Het is de bedoeling vooral fotoís van deze omgeving te plaatsen tot ca. 1970, dus tot en met werkzaamheden van de verdubbeling van de A-28.

Velen hebben al een bijdrage geleverd aan deze website, velen ook nog niet, dus hebt u foto's, verhalen, ideeŽn, of suggesties, mail het naar plankenloodsje@yahoo.com Ook suggesties om de site nog beter en/of mooier te maken zijn uiteraard welkom. 

Kiek ook eens in het gastenboek. U kunt het gastenboek ook gebruiken om weer in contact te komen met andere oud- Plankenloodsje leerlingen of oud-buurtgenoten.

 

"Je kunt je geboortegrond verlaten, je geboortegrond verlaat jou niet"

"Doe maar gewoon plat, dan doe'j al gek genog"